CPO Samen Duurzaam Bouwen in Bronckhorst

Heerhugowaard

Samen met je toekomstige buren je eigen huis ontwerpen in de gemeente Bronckhorst?

CPO Samen Duurzaam Bouwen in de gemeente Bronckhorst

De afgelopen periode hebben initiatiefnemers zich aangemeld bij ons voor de begeleiding bij het zelf ontwerpen en realiseren van een nieuwbouwproject in de gemeente Bronckhorst. De gemeente heeft kenbaar gemaakt graag in gesprek te willen met inwoners met goede plannen voor betaalbare starterswoningen, doorstromers of levensloopbestendige woningen.

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget te bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien, in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen wordt ook volop aandacht besteed aan collectieve duurzaamheidsmogelijkheden. Het streven is om geen energie-neutrale woningen te ontwerpen, maar energieleverende woningen. De getoonde impressie van de woningen is puur een voorbeeld.

CPO proces 

In de regel duurt het ontwerpproces van de woningen ongeveer 9 maanden tot één jaar. Je moet het dus echt leuk vinden om tijd en aandacht in je nieuwe huis te steken en met je toekomstige buren een eigen “wijkje” te bedenken en te realiseren.

Wil jij ook meedoen ?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op voor het bespreken van je wensen en eerste vragen, zodat jezelf kunt beoordelen of je mee wilt doen met dit CPO initiatief. Graag bij de aanmelding ook je gewenste woonplaats(en) binnen de gemeente vermelden.