CPO Samen Duurzaam Bouwen in Warmenhuizen

Heerhugowaard

Samen met je toekomstige buren je eigen huis ontwerpen in Warmenhuizen?

CPO Samen Duurzaam Bouwen in Warmenhuizen 

De afgelopen periode hebben initiatiefnemers zich aangemeld bij ons voor de begeleiding bij het zelf ontwerpen en realiseren van een nieuwbouwproject in Warmenhuizen. Wij hebben samen met hen contact opgenomen met de gemeente over de mogelijkheden en de gemeente Schagen heeft aangegeven CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) initiatieven toe te juichen. Ook hebben wij afgelopen tijd overleg gehad met de Dorpsraad voor afstemming van aandachtspunten en de woonbehoefte.

Informatiebijeenkomst donderdag 25 november om 19.30 uur in Dorpshuis Warmenhuizen

Tijdens deze bijeenkomst willen wij graag iedereen informeren over het CPO proces en vernemen wij graag van de belangstellenden welke woonbehoefte er bestaat. Het CPO project heeft de mogelijkheid om betaalbare appartementen of rug-aan-rug-woningen, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen te ontwerpen en te realiseren.

De informatiebijeenkomst vindt plaats in de grote zaal in het Dorpshuis in Warmenhuizen. Gezien de huidige maatregelen is de capaciteit beperkt wat betreft de hoeveelheid stoelen en is een zitplaats verplicht. Ook zal bij binnenkomt de QR code worden gecheckt. Om de organisatie in goede banen te leiden is het aanmelden daarom verplicht. Dit kan door middel van onderstaand formulier in te vullen met je contactgegevens en mailadres onder vermelding van “Infobijeenkomst 25 november Warmenhuizen”. Op volgorde van aanmeldingen zullen wij de uitnodigingen versturen. Zonder uitnodiging kunnen wij helaas geen toegang verlenen.

Voor belangstellenden die omwille van de beperkte capaciteit niet aanwezig kunnen zijn, zullen wij na de bijeenkomst een vervolg aankondigen afhankelijk van de geldende richtlijnen op dat moment. Wij willen benadrukken dat deze bijeenkomst uitsluitend bedoeld is voor het inventariseren van de CPO woonbehoefte en dat er geen opties worden verleend.

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget te bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien, in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen wordt ook volop aandacht besteed aan collectieve duurzaamheidsmogelijkheden. De getoonde impressies van de woningen dienen puur als voorbeeld.

CPO proces

Het proces van CPO is niet de weg van de minste weerstand. Er zijn namelijk helaas veel voorbeelden van CPO projecten die vol goede moed zijn gestart, maar na veel tijd en energie toch stranden. Wij adviseren daarom CPO initiatiefnemers altijd te starten met een substantiële groep. Feit is dat er namelijk gedurende het proces altijd CPO deelnemers afvallen. Vandaar dat wij in samenspraak deze pagina hebben geopend om de behoefte te inventariseren en belangstellenden de mogelijkheid te bieden aan te sluiten. In de regel duurt het ontwerpproces van de woningen ongeveer 9 maanden tot één jaar. Je moet het dus echt leuk vinden om tijd en aandacht in je nieuwe huis te steken.

Wil jij ook meedoen ?

Laat je gegevens via onderstaand contactformulier achter en wij nemen contact met je op voor een uitnodiging of vervolg op een later moment.