CPO Samen Duurzaam Bouwen in Deventer

Samen met je toekomstige buren je eigen betaalbare huis ontwerpen in Deventer?

CPO locatie Wittenstein in Deventer

De afgelopen periode hebben initiatiefnemers zich aangemeld bij ons voor de begeleiding bij het zelf ontwerpen en realiseren van betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen in Deventer. De gemeente heeft op vrijdag 10 december de inschrijving open gesteld voor groepen particulieren om zich in te schrijven voor locatie Wittenstein. Een oude schoollocatie in een rustige hoek van de wijk Borgele. Het plangebied ligt in een parkachtige en groene omgeving. De gemeente heeft de opdracht geformuleerd om het plan zo te ontwerpen dat de groene kwaliteit wordt vergroot en er ruimte is om elkaar in een groene omgeving te ontmoeten.

 

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen en betaalbaar eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget te bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien, in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen wordt ook volop aandacht besteed aan collectieve duurzaamheidsmogelijkheden. Het streven is om geen energie-neutrale woningen te ontwerpen, maar energieleverende woningen waarbij de extra capaciteit wordt benut voor deelmobiliteit. Ook een groene uitstraling, het zorgvuldig omgaan met water en het minimaliseren van verharding zijn belangrijke aandachtspunten.

 

De getoonde impressie en pentekeningen zijn puur referentiebeelden. De gedachte is om duurzame kwadrantwoningen te situeren in een parkachtige setting.

CPO proces 

In de regel duurt het ontwerpproces van de woningen ongeveer 9 maanden tot één jaar. Je moet het dus echt leuk vinden om tijd en aandacht in je nieuwe huis te steken en met je toekomstige buren een eigen “wijkje” te bedenken en te realiseren.

 

Wil jij ook meedoen ?

Laat je gegevens via onderstaand contactformulier achter en wij nemen contact met je op voor het bespreken van je wensen en eerste vragen, zodat jezelf kunt beoordelen of je mee wilt doen met dit CPO initiatief. Graag bij de aanmelding “CPO Wittenstein” vermelden. De gemeente heeft kenbaar gemaakt dat de inschrijving sluit op 31 januari 2022.