Samen Duurzaam Bouwen en Wonen Peize

Samen met je toekomstige buren je eigen hofje ontwerpen in Peize.

Samen Duurzaam Bouwen en Wonen in Peize

De afgelopen periode hebben initiatiefnemers zich aangemeld bij ons voor het zelf ontwerpen en realiseren van een nieuwbouwproject in Peize. Op maandag 6 december 2021 heeft de gemeente een online informatiebijeenkomst georganiseerd over de mogelijkheden voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (kortweg CPO) en de bijbehorende spelregels.

Het idee van dit initiatief is gebaseerd op een buurtschap waarbij de buren echt van betekenis voor elkaar kunnen zijn. Dus juist niet alleen een hofje met allemaal ouderen. Maar juist een gemixte buurt met gemixte interesses. Waarom? Omdat diversiteit levendigheid oplevert. Een levendige buurt met buren die interesse in elkaar en oog voor elkaar hebben. Noaberschap zoals dat met een mooi woord heet. Maar dan juist niet beklemmend, maar verfrissend.

Zelf je eigen duurzame woning ontwerpen aan de Oude Veldweg in Peize.

Geen standaard woning maar een uniek ontworpen woning. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget te bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien, samen met je toekomstige buren. Naast jouw individuele woonwensen wordt ook volop aandacht besteed aan duurzaamheid en energielasten, waardoor alle woningen comfortabel en energieleverend kunnen worden gerealiseerd. De getoonde impressie dient uitsluitend ter inspiratie. De gemeente heeft kenbaar gemaakt dat voor de locatie aan de Oude Veldweg in Peize men op zoek gaat naar een collectief die samen een project wil realiseren.

Heb jij interesse in dit CPO initiatief? 

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op voor meer informatie en het bespreken van je wensen en vragen.