CPO Helvoirt bouwt duurzaam met Helvoirt

Laatste woningen in CPO project Helvoirt – Start bouw eind september 2023 (prognose)

Onlangs is de omgevingsvergunning aangevraagd nadat het ontwerpproces door de CPO groep succesvol is afgerond in samenspraak met de gemeente. De verwachting is dat eind september 2023 de bouw kan gaan starten. Op dit moment zijn nog enkele woningen beschikbaar.

Het afgelopen jaar heeft de CPO groep Helvoirt Bouwt Duurzaam met Helvoirt in overleg met de gemeente gewerkt aan het ontwerp voor 11 duurzame woningen in Den Hoek.  De gemeente heeft destijds de ambitie geformuleerd om in CPO verband betaalbaar en duurzaam te ontwerpen en te bouwen. Alle woningen hebben o.a. een voorlopig energielabel A+++.

Interieurimpressie

Ontwerpproces en begeleiding

In september 2022 heeft het CPO initiatief Helvoirt bouwt duurzaam met Helvoirt de koopovereenkomst gesloten met de gemeente Vught voor het ontwerpen van 11 woningen in Den Hoek. CPO begeleider Ik Woon Betaalbaar (IWB) verzorgt naast de begeleiding van de CPO groep ook  de ondersteuning bij communicatie met de gemeente en nieuwe belangstellenden.

Situatietekening CPO 11 woningen Den Hoek 

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen en betaalbaar eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget mee te ontwerpen hoe jouw woning eruit komt te zien in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen is er ook volop aandacht voor andere duurzaamheidsmogelijkheden.

Bouwlocatie Den Hoek 

CPO proces 

Heb je belangstelling voor meer informatie over deze beschikbare woningen, dan kun je via onderstaand contactformulier je gegevens achter laten onder vermelding van “CPO Helvoirt” en zullen wij contact opnemen voor meer informatie.