CPO Helvoirt bouwt duurzaam met Helvoirt

Laatste woningen beschikbaar in CPO project Helvoirt

CPO Helvoirt Bouwt Duurzaam Met Helvoirt

In september 2022 heeft het CPO initiatief Helvoirt bouwt duurzaam met Helvoirt de koopovereenkomst gesloten met de gemeente Vught voor het ontwerpen van 11 woningen in Den Hoek. CPO begeleider Ik Woon Betaalbaar (IWB) verzorgt naast de begeleiding van de CPO groep ook  de ondersteuning bij communicatie met de gemeente en nieuwe belangstellenden.

De afgelopen maanden heeft de CPO groep in overleg met de gemeente gewerkt aan het ontwerp voor 11 duurzame woningen in Den Hoek. Het CPO gebied is donkerblauw gearceerd op onderstaand kaartje. De gemeente heeft destijds de ambitie geformuleerd om in CPO verband betaalbaar en duurzaam te ontwerpen en te bouwen.

Ontwerpproces en start bouw

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het definitief ontwerp door de CPO groep en wordt binnenkort de omgevingsvergunning aangevraagd. De verwachting is dat in september 2023 de bouw kan gaan starten.

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen en betaalbaar eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget mee te ontwerpen hoe jouw woning eruit komt te zien in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen is er ook volop aandacht voor andere duurzaamheidsmogelijkheden.

CPO proces 

Momenteel is er nog één tussenwoning en één hoekwoning beschikbaar. Heb je belangstelling voor meer informatie over deze woningen, dan kun je via onderstaand contactformulier je gegevens achter laten onder vermelding van “CPO Helvoirt” en zullen wij contact opnemen voor meer informatie.