CPO Helvoirt bouwt duurzaam met Helvoirt

 

Dinsdag 31 januari informatiebijeenkomst. Samen met je toekomstige buren je eigen huis ontwerpen in Helvoirt?

CPO Helvoirt Bouwt Duurzaam Met Helvoirt

In september 2022 heeft het CPO initiatief Helvoirt bouwt duurzaam met Helvoirt de koopovereenkomst gesloten met de gemeente Vught voor het ontwerpen van 11 woningen in Den Hoek. CPO begeleider Ik Woon Betaalbaar (IWB) verzorgt naast de begeleiding van de CPO groep ook  de ondersteuning bij communicatie met de gemeente en nieuwe belangstellenden.

De afgelopen maanden heeft de CPO groep in overleg met de gemeente gewerkt aan het ontwerp voor 11 duurzame woningen in Den Hoek. Het CPO gebied is donkerblauw gearceerd op onderstaand kaartje. De gemeente heeft destijds de ambitie geformuleerd om in CPO verband betaalbaar en duurzaam te ontwerpen en te bouwen.

Informatiebijeenkomst dinsdag 31 januari in Helvoirt

Inmiddels zijn er diverse stappen gezet en hebben wij in samenspraak met de gemeente afgesproken om een informatiebijeenkomst te organiseren op dinsdag 31 januari 2023 in Helvoirt. Belangstellenden die willen deelnemen aan het initiatief willen wij informeren over de stand van zaken en de mogelijkheden toelichten voor deelname.

Gelet op de te verwachten belangstelling willen wij iedereen verzoeken die interesse heeft zich aan te melden via onderstaand contactformulier. Wij zullen een bevestiging sturen met de tijd en locatie en bevestigen dat je op de lijst wordt geplaats, die wij bij de entree zullen bijhouden. Alleen belangstellenden die zich vooraf hebben gemeld kunnen aanwezig zijn, gelet op de beschikbare ruimte.  Graag bij de aanmelding “Informatiebijeenkomst CPO Helvoirt” benoemen.

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen en betaalbaar eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget mee te ontwerpen hoe jouw woning eruit komt te zien in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen is er ook volop aandacht voor andere duurzaamheidsmogelijkheden. Ook een groene uitstraling, het zorgvuldig omgaan met water en het minimaliseren van verharding zijn belangrijke aandachtspunten.

CPO proces 

Een CPO vraagt meer tijd dan het kopen van een huis bij de makelaar. Je moet het dus echt leuk vinden om tijd en aandacht in je nieuwe huis te steken en met je toekomstige buren een eigen “wijkje” te bedenken en te realiseren.