CPO Duurzaam Ontwerpen en Bouwen in Boshoven – Meppel

Samen met je toekomstige buren je eigen huis ontwerpen in Meppel? 

CPO Duurzaam ontwerpen en bouwen in Boshoven 

De afgelopen periode hebben initiatiefnemers zich aangemeld bij ons voor de begeleiding bij het zelf ontwerpen en realiseren van betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen in Meppel. Binnen het plangebied Boshoven biedt de gemeente Meppel de mogelijkheid om in collectief verband woningen via een CPO proces ontworpen worden.

Het afgelopen jaar is er veelvuldig overleg geweest met de gemeente Meppel om te komen tot een haalbaar plan. De gemeente Meppel heeft het CPO initiatief verzocht om voor alle woningen een CPO deelnemer in beeld te hebben. Graag informeren wij belangstellenden over wat CPO precies betekent, hoe het plan er nu in concept uit ziet en wanneer er verwacht wordt te gaan beginnen met bouwen. Heb je belangstelling voor een deelname dan kun je onderaan de pagina je aanmelden voor de volgende informatiebijeenkomst.

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen en betaalbaar eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget te bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien, in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen wordt ook volop aandacht besteed aan collectieve duurzaamheidsmogelijkheden. Het streven is om geen energie-neutrale woningen te ontwerpen, maar energieleverende woningen. Ook een groene uitstraling, het zorgvuldig omgaan met water en het minimaliseren van verharding zijn belangrijke aandachtspunten.

Veel variatie voor diverse doelgroepen

Het huidige plan kent een grote variatie aan verschillende woningen. Zo zijn er een viertal kleine studiowoningen, tien rug-aan-rug-woningen, elf paviljoenwoningen en zestien rijwoningen verdeeld over vier bouwblokken. Het interessante van CPO is dat de exacte maatvoering van alle woningtypes in samenspraak met de groep individueel wordt afgestemd op basis van de eigen woonwensen en het eigen budget. Op dit moment is de exacte grondprijs nog niet bekend en kunnen er uitsluitend indicatieve prijzen worden afgegeven voor de verschillende woningtypes op basis van volumes. Het ontwerpproces dient namelijk nog aan te vangen, maar geeft wel een eerste indruk voor interesse.

Studio: vanaf EUR 215.000 v.o.n.

Rug-aan-rug: vanaf  EUR 245.000 v.o.n.

Paviljoen: vanaf EUR 280.000 v.o.n.

Rijwoning: vanaf EUR 295.000 v.o.n.

 

Conceptverkaveling CPO Duurzaam Ontwerpen en Bouwen in Boshoven

Referentiebeeld paviljoenwoningen (deze afbeelding dient puur ter inspiratie aangezien het ontwerpproces nog gaat beginnen)

Referentiebeeld rug-aan-rug-woningen (deze afbeelding dient puur ter inspiratie aangezien het ontwerpproces nog gaat beginnen)

Planning 

In november dient overeenstemming te worden bereikt over de samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Meppel en het CPO initiatief. Vanaf december 2023 wordt er dan gestart met het ontwerpproces en dit duurt ongeveer zes maanden tot mei 2024. Vervolgens kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd en heeft de gemeente Meppel ons laten weten dat er op z’n vroegst in het laatste kwartaal van 2024 of begin 2025 kan worden gestart met bouwen.

Aanmelden voor de volgende CPO informatieavond? 

Heb je belangstelling voor deelname laat dan je gegevens achter onderaan de pagina en wij nemen contact met je op voor meer informatie over de locatie en datum van de informatieavond.