CPO Samen Duurzaam Bouwen op een erf in Hoogeveen

 

 

 

 

 

 

 

 

Samen met je toekomstige buren je eigen huis ontwerpen in Hoogeveen?

CPO op je eigen erf in Nijstad-Oost

De afgelopen periode hebben initiatiefnemers zich aangemeld bij ons voor de begeleiding bij het zelf ontwerpen en realiseren van betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen in Hoogeveen. Aan de rand van Hoogeveen komt in Nijstad-Oost een uniek woongebied van acht erven. Hier mag jij gaan bedenken hoe je het liefste wilt wonen! Je bouwt jouw droomhuis en krijgt je eigen stek. Het hele erf vul je met elkaar in, aan de hand van een thema of een bepaald gemeenschappelijk doel. Het idee van dit initiatief is gebaseerd op een buurtschap waarbij de buren echt van betekenis voor elkaar kunnen zijn. Een gemixte buurt met gemixte interesses. Waarom? Omdat diversiteit levendigheid oplevert. Een levendige buurt met buren die interesse in elkaar en oog voor elkaar hebben. Noaberschap zoals dat met een mooi woord heet. Maar dan juist niet beklemmend, maar verfrissend.

 

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen en betaalbaar eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget te bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien, in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen wordt ook volop aandacht besteed aan collectieve duurzaamheidsmogelijkheden. Het streven is om geen energie-neutrale woningen te ontwerpen, maar energieleverende woningen. Ook een groene uitstraling, het zorgvuldig omgaan met water en het minimaliseren van verharding zijn belangrijke aandachtspunten.

   

De getoonde beelden en impressies  zijn puur een voorbeeld.

Wil jij ook meedoen ?

Laat je gegevens via onderstaand contactformulier achter en wij nemen contact met je op voor het bespreken van je wensen en eerste vragen, zodat jezelf kunt beoordelen of je mee wilt doen met dit CPO initiatief.