CPO Samen Duurzaam Bouwen op een erf in Hoogeveen

 

Samen met je buren je eigen duurzame huis ontwerpen onder EUR 300.000 v.o.n. 

Je eigen huis én erf ontwerpen op “Ieders Erf” in Hoogeveen

Ben jij een starter of doorstromer en ben je op zoek naar een eigen plek met ruimte waarbij je zelf je eigen huis, indeling en omgeving wilt ontwerpen?

Aan de rand van Hoogeveen komt in Nijstad-Oost een uniek woongebied van acht erven. Hier mag jij als groep gaan bedenken hoe je het liefste wilt wonen! Je bouwt jouw droomhuis en krijgt je eigen stek. Het hele erf vul je met elkaar in, aan de hand van een thema of gemeenschappelijk doel.

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen en betaalbaar eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget te bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien, in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen wordt ook volop aandacht besteed aan collectieve duurzaamheidsmogelijkheden. Het streven is om geen energie-neutrale woningen te ontwerpen, maar energieleverende woningen. Ook een groene uitstraling, het zorgvuldig omgaan met water en het minimaliseren van verharding zijn belangrijke aandachtspunten.

Daarnaast heeft de gemeente Hoogeveen ervoor gekozen om de woningen te voorzien van een duurzame verwarming. In deze nieuwe woonwijk zal waterstof worden toegepast voor verwarming van woningen. Het is onderdeel van het project Waterstof Hoogeveen waarin de gemeente werkt aan een plan voor het verwarmen van woningen met een cv-ketel die draait op waterstof.

De getoonde foto’s en impressies  zijn puur een voorbeeld.

Wil jij ook meedoen ?

De afgelopen periode hebben initiatiefnemers zich aangemeld bij ons voor de begeleiding bij het zelf ontwerpen en realiseren van betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen in Hoogeveen.

Laat je gegevens via onderstaand contactformulier achter en wij nemen contact met je op voor het bespreken van je wensen en eerste vragen, zodat jezelf kunt beoordelen of je mee wilt doen met dit CPO initiatief.