CPO Samen Duurzaam Bouwen in Wijchen-West

 

Samen met je toekomstige buren je eigen huis ontwerpen in Wijchen-West?

Initiatiefnemers CPO in Wijchen-West

Onlangs hebben CPO initiatiefnemers zich aangemeld bij ons voor de begeleiding van het zelf ontwerpen en realiseren van betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen. CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen en betaalbaar eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden.

De nieuwe wijk Wijchen-West is gelegen tegen de landerijen van de Vormerse hoeve en de verwachting is dat vanaf 2025 een veelzijdige wijk met mooie waterpartijen en groen, nieuwe woonvormen, duurzame verwarming en een snelfietsverbinding gaat ontstaan. In totaal komen er circa 1.300 nieuwe woningen voor starters, senioren, gezinnen en kleine huishoudens en heeft de gemeente kenbaar gemaakt dat er ook ruimte is voor circa 100 woningen die op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap worden ontworpen en gerealiseerd.

De getoonde impressies van de verschillende woningen zijn puur een voorbeeld.

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget te bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien, in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen wordt ook volop aandacht besteed aan collectieve duurzaamheidsmogelijkheden. Het streven is om geen energie-neutrale woningen te ontwerpen, maar energieleverende woningen.

     

 

Wil jij ook meedoen ?

Op dit moment zijn de spelregels vanuit de gemeente voor selectie van CPO groepen nog niet bekend. Wel kun je ons alvast je interesse laten weten. Laat dan je gegevens via onderstaand contactformulier achter en wij nemen contact met je op zodra er meer bekend is over het uitgifteproces van CPO en bijbehorende spelregels vanuit de gemeente.