CPO Samen Duurzaam en Buurtzaam in Lichtenvoorde

     

Samen met je toekomstige buren je eigen huis ontwerpen in Lichtenvoorde?

Selectie CPO Lichtenvoorde: 8 tot 12 woningen

Afgelopen periode hebben initiatiefnemers zich aangemeld bij ons voor de begeleiding bij het zelf ontwerpen en realiseren van betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen. De gemeente Oost Gelre heeft de St. Jozefschool aan de Schatbergstraat in Lichtenvoorde aangewezen als een CPO-locatie en vraagt inwoners van Lichtenvoorde en omstreken om hun plan met  woningen ideeën voor de locatie in te dienen. De locatie biedt ruimte voor 8 tot 12 woningen en plannen kunnen ingediend worden tot en met 31 januari 2024. De gemeente heeft onlangs bekend gemaakt op hun website op welke wijze en op welke voorwaarden de CPO-groep hun schetsontwerp kunnen indienen.

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen en betaalbaar eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget te bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien, in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen wordt ook volop aandacht besteed aan collectieve duurzaamheidsmogelijkheden. Het streven is om geen energie-neutrale woningen te ontwerpen, maar energieleverende woningen. Ook een groene uitstraling, het zorgvuldig omgaan met water en duurzaam bouwen zijn belangrijke aandachtspunten.

Het uitgangspunt van dit initiatief is om de helft van de woningen te ontwerpen voor starters op de woningmarkt en de andere helft als levensloopbestendige woning.

De getoonde impressies zijn slechts referenties en voorbeelden en geen weergave van het mogelijke ontwerp.

CPO proces 

In de regel duurt het ontwerpproces van de woningen ongeveer 9 maanden tot één jaar. Je moet het dus echt leuk vinden om tijd en aandacht in je nieuwe huis te steken en met je toekomstige buren een eigen “wijkje” te bedenken en te realiseren.

Wil jij ook meedoen ?

Laat je gegevens via onderstaand contactformulier achter en wij nemen contact met je op voor het bespreken van je wensen en eerste vragen, zodat jezelf kunt beoordelen of je mee wilt doen met de selectie van dit CPO initiatief.