CPO Samen Duurzaam Ontwerpen en Bouwen in Nuland

Heerhugowaard

Samen met je toekomstige buren je eigen huis ontwerpen in Nuland?

CPO Pelgrimsche Hoeve in Nuland

Onlangs hebben initiatiefnemers zich aangemeld bij ons voor de begeleiding bij het zelf ontwerpen en realiseren van betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen in Nuland. Onlangs heeft de gemeente bekend gemaakt twee locaties in Nuland beschikbaar te stellen voor een CPO initiatief. In de nieuwe buurt de Pelgrimsche Hoeve fase 5 in Nuland komt naast reguliere nieuwbouw ook ruimte voor groepen zelfbouwers. De keuze van de gemeente wie als groep zelfbouwers (CPO) aan de slag mag met het ontwerpproces zal plaatvinden op basis van een selectie.

Iedere groep dient zich in te schrijven met een eigen plan van aanpak en visie. De gemeente heeft al een aantal belangrijke aandachtspunten afgegeven voor deze locatie waaronder de binding met het dorp Nuland en de aandacht voor het klimaat en natuur inclusief bouwen.

 

Luchtfoto CPO kavel

Zelf je eigen duurzame huis en indeling ontwerpen 

CPO staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Geen standaard nieuwbouwwoning, maar een uniek ontworpen en betaalbaar eigen huis met tuin samen realiseren met een groep gelijkgestemden. CPO maakt het mogelijk om op basis van jouw individuele budget te bepalen hoe jouw woning eruit komt te zien, in samenspraak met je toekomstige buren. Naast de individuele woonwensen wordt ook volop aandacht besteed aan collectieve duurzaamheidsmogelijkheden. Het streven is om geen energie-neutrale woningen te ontwerpen, maar energieleverende woningen. Ook een groene uitstraling, het zorgvuldig omgaan met water en duurzaam bouwen zijn belangrijke aandachtspunten.

 

De getoonde impressies zijn puur voorbeelden.

CPO proces 

In de regel duurt het ontwerpproces van de woningen ongeveer 9 maanden tot één jaar. Je moet het dus echt leuk vinden om tijd en aandacht in je nieuwe huis te steken en met je toekomstige buren een eigen “wijkje” te bedenken en te realiseren. De inschrijving voor CPO Pelgrimsche Hoeve in Nuland sluit op maandag 25 maart 2024.

Wil jij ook meedoen ?

Laat je gegevens via onderstaand contactformulier achter en wij nemen contact met je op voor het bespreken van je wensen en eerste vragen, zodat jezelf kunt beoordelen of je mee wilt doen met dit CPO initiatief.